Over MukaCariza

Dit ben ik, Mukakalisa Mukahagumakuramba, de drijvende kracht achter MukaCariza. Mijn roots liggen in Rwanda, om precies te zijn in een klein groen dorpje in het zuiden van Rwanda, Kabona. Wat nu Huye heet.

Rwanda heeft een rijke en levendige cultuur die boven alles liefde, acceptatie en saamhorigheid eert. De print op de MukaCariza tassen en accessoires is de vlag die deze begrippen met trots uitdraagt. De weergave van een herkomst die, net als de Rwandese zonsondergang, alle kleuren combineert tot één prachtige ervaring.

Ik wil de betekenis van luxe opnieuw definiëren door tassen en accessoires te creëren die blijmoedigheid en kameraadschap uitstralen, en die op een duurzame, respectvolle en verantwoorde manier worden geproduceerd.

In mijn geboortedorp Kabona kwamen de vrouwen van mijn stam samen om stoffenprints te maken voor speciale gelegenheden. De herinnering aan deze ervaring inspireerde mij om samen te werken met alleen de meest toegewijde vakmensen om mij te helpen mijn dromen waar te maken.

Mijn tassen en accessoires tonen een ingetogen synthese van Rwandees erfgoed en Europees vakmanschap. Want voor ons is alleen een zuiver en verfijnd ontwerp het object waar je echt naar kunt verlangen en waarmee je een langdurige relatie kunt opbouwen.

Vrij vertaald, betekent MukaCariza 'dat beetje geluk'. Een klein, maar betekenisvol gebaar dat je vertelt dat de liefdevolle stralen van de zon je altijd zullen bereiken en je in staat stellen om nooit op te geven, vooruit te kijken, volwassen te worden en tot bloei te komen.

Met MukaCariza ben je nooit alleen.

×